Select Page

OPGEPAST : Concert uitgesteld !

Working Class Live, de muzikale springplank voor Brusselse jongeren, wordt sedert 2013 georganiseerd door de Brusselse ABVV-Jongeren. De winnaar van de wedstrijd wint het recht om als opener te spelen voor de concerten op het 1 Mei-feest op het Rouppeplein en krijgt er 1000€ bovenop!

Artiesten zoals Chico y Mendez, Purpleized en Indigo Mango & the Kameleons zijn slechts enkele illustere voorgangers van de drie artiesten die we dit jaar voor de editie 2020 selecteerden uit de ruim 100 inzendingen.

Voor een eclectische mix van hip hop, funk, electro en reggae moet je bij Arty Leiso zijn. Zijn grappige en geëngageerde lyrics waarin hij het met aanstekelijk enthousiasme heeft over gevarieerde thema’s zoals het klimaat, burgerlijke ongehoorzaamheid, terugkeer naar de natuur en in jezelf geloven, krijg je er gratis bovenop

Joy Slam is een geëngageerde feministische woordkunstenares die zich tijdens het afwerken van haar studies Franse literatuur begon te verdiepen in slam en spoken word. Haar scherpe pen en sudderende energie vertolken haar woede, vreugde en ideeën die je van je sokken blazen en je gegarandeerd aan het swingen krijgen!

De muziek van de Belgisch-Chileense Marylène Corro beweegt mee met de bochtige omwegen van culturen, ritmes en klanken. Met haar warme stem, gekruid met melodieën vol jazzy, latino en Afrikaanse tinten, levert Marylène intense en pakkende teksten, terwijl ze vlotjes schakelt tussen Frans, Engels en Spaans. Moet het nog meer zijn?

Met drie artiesten uit drie uiteenlopende werelden belooft de wedstrijd in de AB-Club spannend te worden. Wil je het muzikale steekspel tussen onze finalisten bijwonen? Stip dan donderdag 12 maart om 19u aan in je agenda. De toegang is volledig gratis!